Vandaag een pittige wedstrijd tegen de ongeslagen koploper ONT MO15-1. In de beker hadden we tegen hun met 7-1 verloren, lastig dus.

Drachten speelde vandaag in een 4-4-2 opstelling. De wedstrijd begint slap en slordig en al snel was ONT de bovenliggende partij.

Na het 1e kwartier konden we via enkele counters onder de druk uit komen en werden we meteen gevaarlijk. Onze centrale verdedigster schuift mee naar voren en wordt gevaarlijk bij de achterlijn en scoort. De grensrechter appeleert dat de bal over de achterlijn is geweest en de goal wordt helaas afgekeurd.

Drachten komt steeds beter in de wedstrijd en er volgt een evenwichtige strijd met kleine kansen over en weer. 0-0 is dan ook de ruststand.

Na rust ontstaat meteen hetzelfde wedstrijd beeld. Halverwege de 2e helft krijgt Drachten een vrije trap net buiten de 16. Nina neemt de vrije trap en schiet op een prachtige manier raak , 1-0. Voor beelden klik hier.

Er volgt nu een felle strijd waarbij ONT steeds sterker wordt. Maar de verdediging, met Salina en Winoah, houdt goed staande, het 4 mans middenveld helpt ook om ONT toch van grote kansen af te houden.

De laatst 10 minuten zijn af en toe hectisch en reuze spannend, toch weet Drachten de overwinning binnen te slepen. Een fantastisch resultaat en dit was ook echt ff nodig.

MO15 1 20171014