Vandaag een late uitwedstrijd, 16:15, tegen BBC MO15-1. Prachtig zonnig voetbal weer.

Drachten start voortvarend en zet gelijk druk naar voren. Dit resulteerd in een overtreding net buiten de 16 op Resa, die vervolgens daarna zelf de vrije trap erin schiet.

Drachten blijft kansen creeeren en voetbalt goed, de 3 competitie debutanten houden zich ook goed staande. Na een mooie rush van Resa, maakt ze de 0-2. Er volgen nog enkele kansen via Ikram, maar voor rust scoren we niet meer, we geven ook weinig weg.

Na rust zet BBC meer druk en volgen er wat kansjes voor hen. Wij krijgen ruimte om te counteren maar helaas staat het vizier bij de spitsen niet helemaal op scherp. Nina en Winoah houden het achterin dicht maar moeten halverwege de 2e helft toch een tegentreffer toestaan. BBC ruikt bloed en valt meer en meer aan, keepster Elianne doet nog een fraaie noodzakelijke redding.

We weten nog 2x de paal te raken, maar we verzuimen om het af te maken. Bij BBC vloeien de krachten weg en behalve bij een paar corners worden ze niet meer gevaarlijk.

Lieke maakt dan via een afstand schot de bevrijdende 1-3 en met nog 5 minuten op de klok is de wedstrijd dan wel gespeeld. Een mooie verdiende overwinning.