Drachten speelde een matige wedstrijd tegen Nicator 1.

Op een zonovergoten sportpark de Peppel speelden Drachten en Nicator de laatste competitiewedstrijd in de 3e klasse A . Op een kurkdroog veld schotelden beide partijen het aanwezige publiek een matige wedstrijd voor waarin Drachten toch wel de bovenliggende partij was.

In de vierde minuut mocht Dennis Hardenbol een vrije trap nemen  op zo’n 20 meter van het doel na een overtreden op Anton Vredevoort. Hij wilde de bal langs de muur op goal schieten, maar de bal werd toch aangeraakt en ging naast het doel. De hoekschop leverde niets op. Direct hierna werd Dylan kreeft aangespeeld, die een prima voorzet afleverde op Anton Vredevoort die de bal net naast kopte. In de 16e minuut kreeg Nicator een goede kans, maar Guido Wilming reageerde prima en pakte de kopbal klemvast. In de 31e minuut kreeg Nicator op een kleine 20 meter van het Drachten doel een vrije trap. Said Loukili krulkde de bal over de muur richting doel, waar Guido Wilming met een prima safe de bal over de lat tikte. De hoekschop leverde voor Nicator niets op, maar Guido Wilming had een snelle spelhervatting in huis , waardoor Dennis Hardenbol on opstomen. Hij gaf de bal op tijd door aan Yorn Sikkenk die naar binnen trok en hard uithaalde. Keeper Jeffrey Jonkman hoorde de bal langs suizen en in de verre hoek verdwijnen, 1-0.  Nicator was het even kwijt en Drachten zette vol druk. Dit resulteerde direct in 2-0. Weer een snelle spelhervatting, waarbij scheidsrechter Tuinstra na een overtreding op Jesmer Slot, goed voordeel toekende. De bal werd op Ties Vonk gespeeld die goed van zijn man wegdraaide en de bal hard binnenschoot. Op slag van rust nam Drachten nog verder afstand. Yorn Sikkenk, spelend aan de linkerkant gaf de bal voor op Anton Vredevoort die de bal prima binnen kopte.

De tweede helft was eigenlijk een formaliteit, helemaal toen in de 54e minuut Yorn Sikkenk de 4-0 binnen tikte. Dennis Hardenbol gaf ene lange bal op Kasper Dekens, die zijn man telkens te snel af was, trok naar binnen en zocht de achterlijn op en vanaf daar de bal naar de inkomende Yorn Sikkenk speelde, die de keeper kansloos liet. Hierna geloofde Drachten het wel en liet de teugels wat vieren ook rekening houdende met de warmte. Drachten kreeg nog twee prima kansen om de score op te voeren, doch liet dat na. Nicator maakte in de 75e minuut de 4-1 door Serge Gabriel van der Flier die op Guido wilming kon afgaan en de bal over hem heen in de goal lobde. Drachten speelde inmiddels met 10 man daar spits Anton Vredevoort geblesseerd uitviel en Drachten al drie keer gewisseld had.

Dat  in de 82e minuut de 4-2 viel door Sander van der Horst was een formaliteit en hier bleef het dan ook bij. Drachten is uiteindelijk als 6e geëindigd in de 3e klasse A en kan nu genieten van een welverdiende vakantie om zich daarna weer op de nieuwe competitie voor te bereiden.