Vandaag moest Drachten de destijds gestaakte wedstrijd tegen Trynwalden uitspelen, dit ivm met het geblesseerd uitvallen van de scheidsrechter. De stand was op dat moment 1-1.

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Koper ontspon zich een open wedstrijd waarin beide ploegen op de aanval speelden. Drachten nam in de 46e minuut een 2-1 voorsprong. Kasper Dekens werd weggestuurd en gaf een prima voorzet op Dennis Hardenbol, die de bal via de paal binnenkopte. Trynwalden probeerde druk te zetten, maar gaf achterin hierdoor ook ruimte weg en daar profiteerde Drachten in de 52 minuut van.

Rick King kon opstomen en werd net buiten de zestien uit balans gebracht. De scheidsrechter gaf hiervoor Drachten een vrije trap, welke door Dennis Hardenbol via de binnenkant paal binnen werd geschoten en hiermee Drachten op 3-1 zette. In de 56e minuut ontsnapte Drachten aan een tegentreffer. De linksbuiten van Trynwalden ontsnapte aan de Drachten verdediging en ging op keeper Robert Evenhuis af. Hij lobde de bal over de keeper heen, maar door de goed naar binnengekomen Rene Mellema werd de bal nog voor de lijn weggehaald. Direct hierna was het Drachten dat weer een kans kreeg om de voorsprong uit te breiden. Rick King speelde Kasper Dekens goed aan en liep zelf goed door. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje aangespeeld door Kasper Dekens en kwam alleen voor keeper Sybren Dijkstra te staan. Zijn inzet was echter te zacht en leverde verder geen gevaar op. Het spel golfde op en neer, waarbij Drachten een aantal goede kansen kreeg. Zo werd Daan in de 58e minuut goed vrij gespeeld, waarna hij de bal net naast schoot. In de 62e minuut ontsnapte Trynwalden aan een tegentreffer toen een verdediger bij een hoekschop de ingekopte bal van Dennis Hardenbol van de lijn haalde. Drachten moest alert blijven want ook Trynwalden bleef vol op de aanval spelen om te proberen dichterbij te komen. In de 84e minuut kreeg Drachten nog een grote kans toen Kasper Dekens middels een prima lange bal van Yorn Sikkenk de ruimte ingestuurd werd. Zijn voorzet kwam op het hoofd van Dennis Hardenbol, die de bal hard inkopte maar de bal net voorlangs zag gaan.

Drachten behaalde hiermee een verdiende overwinning op Trynwalden.

Volgende week gaat Drachten op bezoek bij Nicator.