Drachten verliest onverdiend van koploper Helpman

Drachten speelde vandaag tegen koploper Helpman. Uit was het destijds 2-2 geworden dus het beloofde een spannende pot te worden. Drachten begon goed aan de wedstrijd en zette Helpman direct onder druk. Helpman werd geen ruimte gegund en had het even moeilijk, zonder dat Drachten tot hele grote kansen kwam. Langzamerhand kwam Helpman wat beter in de wedstrijd, maar ook zij wisten geen kansen te creëren.

In de 17e minuut verspeelde Yorn Sikkenk de bal waardoor Helpman er vandoor kon gaan. Met Yorn Sikkenk in de achtervolging  wist de speler van Helpman de bal voor te geven. Het daarop volgende schot werd door Guido Wilming onschadelijk gemaakt. Dit was ook de enige kans voor Helpman dat gedurende de wedstrijd wel wat sterker werd.

In de tweede helft moest Guido Wilming direct vanaf het beginsignaal handelend optreden. Linksback Rene Mellema schatte een lange bal verkeerd in, waardoor de rechtsbuiten de kans kreeg de bal richting 1e paal voor te geven. De inkomende spits schoot in, maar met een katachtige reactie ranselde Guido Wilming de bal uit zijn goal. Drachten en Helpman wisten beide geen echte kansen te creëren en zo leek hat lange tijd op 0-0 uit te draaien. Totdat de scheidsrechter, de goed en duidelijk floot, een dubieuze beslissing nam in het nadeel van Drachten. Bij een duel in de zestienmeter lag en spelers van Drachten op de grond. De bal werd uitverdedigd en kwam tegen de spelers zijn arm aan, die op de grond lag en niet richting bal ging. Heel Helpman schreeuwde om een strafschop en de scheidsrechter honoreerde dat volkomen ten onrechte. Waar moet een speler die op de grond ligt met zijn armen heen? Het cadeautje werd door Danny Dijkstra dankbaar aanvaard en schoot Helpman hiermee op 0-1. Drachten posteerde Yorn Sikkenk er nog bij in de spits en hij kreeg een mogelijkheid. Hij kreeg de bal goed aangespeeld en haalde de bal om richting doel, maar ok precies recht in de handen van de keeper. Helpman probeerde hierna nog wat tijd te rekken door de ballen uit te rossen, maar Drachten had geen kracht meer om nog een keer voluit te gaan en verloor zo ongelukkig met 0-1.