Drachten speelt tegen Friesland een matige wedstrijd, waarin het vooral de tweede helft Friesland op een grote nederlaag te trakteren. Drachten was de betere ploeg en is al in de 3e minuut dreigend als Kasper Dekens binnendoor sluipt en daarbij. vastgehouden wordt. Hierdoor wordt hij enigszins uit balans gebracht waardoor de voortzetting onnauwkeurig wordt. Scheidsrechter Tuinstra fluit alsnog voor een overtreding. De vrije trap levert helaas voor Drachten niets op. Drachten combineert op het middenveld gemakkelijk en stofzuiger Rick King verovert regelmatig ballen waardoor Friesland niet aan voetballen toekomt.

In de 6e minuut is Drachten weer dichtbij de openingstreffer als Anton Vredevoort  uitgeweken naar de zijkant de bal hard voortrekt op Kasper Dekens, de die bal een klein tikje op de achterlangs gekomen Ties Vonk legt. Deze haalt hard uit en ziet de bal richting linkerbovenhoek vliegen. Keeper Hans Brattinga kan met een uiterste krachtsinspanning de bal nog net met zijn rechterhand tot hoekschop verwerken, die voor Drachten niets oplevert.

In de 30e minuut opent Drachten dan de score. Kasper Dekens dreigt de bal te verliezen maar weet deze direct weer te veroveren. Hij zet de bal hard en laag voor waar Anton Vredevoort bij de tweede paal de bal kan aannemen en de hoek voor he tuitkiezen heeft. Hij blijft rustig en plaats de bal onhoudbaar in de rechterhoek.. Pas in de 37e minuut weet Friesland gevaarlijk te worden en dan ook nog met een afstandsschot welke door Guido Wilming tot hoekschop verwerkt wordt. Daar blijft het wat betreft Friesland dan ook bij. In de 42e minuut zet Drachten en vlotlopende aanval op, waarbij Alexandar Radenkovic de bal voorgeeft op Anton Vredevoort die de bal teruglegt op de inkomende Rick King. Deze knalt de bal hard op doel, maar ziet deze net over de goal heen gaan. In de 44e minuut neemt Drachten dan uiteindelijk verder afstand van Friesland. De bal wordt op het middenveld veroverd en direct diep gegeven op Kasper Dekens. Deze heeft, mede door het uitglijden van een verdediger, een vrije doortocht naar de goal van Friesland. Hij aarzelt niet en schiet de bal hard langs de keeper in de verre hoek en zet Drachten hiermee op een 2- voorsprong, waarmee beide ploegen de rust in gaan.

In de tweede helft is het niveau een stuk lager. In de 50e minuut neemt Rick King de bal goed aan en past op Anton Vredevoort die hard inschiet. Keeper Hans Brattinga weet nog redding te brengen. Nog in de zelfde minuut weet Drachten toch op 3-0  te komen. Na balverlies van Friesland komt Marin Knezovic in balbezit en deze schiet hard en laag op doel. Keeper Hans Brattinga laat de bal onder zich door glippen en ziet de bal de doellijn overgaan. Hiermee is de wedstrijd wel gespeeld.

Friesland kan niet en Drachten gelooft het wel. Er worden nog wel diverse kansen gecreëerd, maar het vizier staat inmiddels niet meer op scherp. Het was anders een mooie kans geweest om het doelsaldo wat op te krikken.

Volgende week gaat Drachten op bezoek bij Nicator aanvang 14.30 uur