Drachten speelde de wedstrijd tegen Warga op het kunstgrasveld, aangezien het hoofdveld door de vele regenbuien niet bespeelbaar was. Drachten speelde een slechte eerste helft waarin het tempo te laag was en men te veel de weg terug zocht.  Warga speelde aardig mee en had ook de eerste kans, maar het schot ging naast het doel van Guido Wilming. In de 13e minuut was Drachten dichtbij toen een vrije trap, na een overtreding op Ties Vonk, door Dennis Hardenbol prima ingeschoten werd. Keeper Sven Noordbruis stompte de bal tot corner, welke iets opleverde.

In de 31e minuut kwam Drachten dan op 1-0. Kasper Dekens werd de ruimte ingestuurd, was sneller dan zijn directe tegenstander en gaf de bal in een keer voor, waar Alexander Radenkovic voor zijn man kwam en de bal binnen tikte. Dit was eigenlijk ook het enigste wapenfeit. Na de rust speelde Drachten een stuk beter. Tempo ging omhoog en het veld werd goed breed gehouden. In de 52e minuut zette Kasper Dekens goed door, kwam in balbezit en tikte de bal net voor de inkomende keeper Sven Noordbruis naar de vrij staande Alexander Radenkovic, die de bal simpel binnen kon tikken. Nog geen twee minuten later was het 3-0 toen de bal bij Daan Ram terecht kwam en deze de bal, bedoelt of onbedoeld, over keeper Sven Noordbruis heen lobde en hiermee was de wedstrijd wel gespeeld. In de 57e minuut vergrootte Drachten de voorsprong. Een voorzet werd door Dan Ram terug gekopt op Alexander Radenkovic, die de bal in een keer op de slof nam en de bal in de verre hoek zag binnen ploffen. Warga bleef voetallen , maar werd niet meer gevaarlijk. Drachten ging echter ddoor op jacht naar meer goals en in de 75e minuut kwam die ook. Na goed voorbereidend werk van Daan Ram en Hessel de Vries, ingevallen voor Anton Vredevoort, kon Ties Vonk uithalen en schoot de bal strak in het hoekje 5-0. In de 83e minuut redde Ruben Kok de eer voor Warga, door de bal ongehinderd door de verdedigers van Drachten via de binnenkant paal binnen te schieten en de stand op 5-1 te brengen. Het laatste wapenfeit was toch weer voor Drachten. In de 90e minuut kreeg Alexander Radenkovic de bal voor zijn voeten en schoot deze hard binnen en zette Drachten hiermee op 6-1 en scoorde zijn vierde goal van deze wedstrijd. Hierna floot scheidsrechter Reints voor het einde van de wedstrijd.

Volgende wek gaat Drachten op bezoek bij koploper Groninger Boys aanvang 14.0 ur