Drachten speelde een prima eerste helft tegen koploper Trynwalden dat nog geen wedstrijd had verloren en er lustig op los scoort. Drachten gaf Trynwalden geen rust en joeg op elke bal. Drachten mocht in de eerste minuut al een vrije trap nemen. Yorn Sikkenk legde de bal op Anton Vredevoort, die de bal doorkopte op de doorgelopen Dennis Hardenbol. Een verdediger van Trynwalden kon de bla nog tot hoekschop verwerken, die verder niets opleverde. In de 14e minuut mocht Trynwalden een hoekschop nemen welke door Anton Vredevoort weggekopt werd.  Uit de rebound werd de bal hoog over geschoten.

Drachten bleef goed jagen en veroverde meestal de tweede bal, waardoor Trynwalden niet aan hun spel toekwamen. In de 18e minuut ging Yorn Sikkenk in de fout. Een onschuldige bal kreeg hij niet goed onder controle, gleed daarbij uit, waardoor Trynwalden kon overnemen. De bal werd hard voorgetrokken waar Roelof van Foeken de bal binnen kon tikken. Het was de eerste mogelijkheid van Trynwalden en die werd meteen benut. Drachten werd steeds sterker en had het beste van het spel. In de 25e minuut kreeg Ties Vonk de bal aangespeeld en hij schoot hard op doel. Keeper Sybren Dijkstra kon de bal nog net onder de lat wegtikken tot een  hoekschop, die niets opleverde.

Drachten hield de druk erop en kreeg in de 28e minuut wederom een hoekschop, welke door Ties Vonk voor de goal geslingerd werd, waar Anton Vredevoort de bal net over kopte. Direct daarna mocht Drachten weer een vrije trap nemen. Yorn Sikkenk legde de bal over de verdediging hen op Alexander Radenkovic. Deze kon vrij op de goal van Trynwalden afgaan. In plaats van de bal rustig binnen te schieten knalde hij de bal te gehaast naast. Toch kwam Drachten op de verdiende gelijke hoogte. In de 41e minuut werd er een overtreding tegen de hard werkende Rick King gemaakt. Yorn Sikkenk posteerde zich achter de bal en schoot deze door de muur langs keeper Sybren Dijkstra in de goal en bracht hiermee Drachten naast Trynwalden. In de pauze bleek scheidsrechter J. Struys geblesseerd en kon niet verder, waarna deze wedstrijd werd gestaakt.

Het is nu dus aan de KNVB om het restant van deze wedstrijd vast te stellen.

Zondag 05-11-2017 gaat Drachten op bezoek bij SC Franeker om 14.00 uur.