Drachten speelde een zwakke wedstrijd tegen een strijdlustig Geel Wit.

De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld en Drachten jaagde direct vanaf de aftrap Geel Wit op. In de 13e minuut kreeg Drachten haar eerste kans, toen Yorn Sikkenk de bal op de naar binnentrekkende Arthon Pool speelde, die voor zijn tegenstander kwam en de bal met links inschoot. Keeper Pieter Smit, kon nog net de bal pakken.

In de 18e minuut mocht Drachten een hoekschop nemen, welke voor de goal gebracht werd waar bij de tweede paal Tim Kuperus de bal over de goal schoot. Hierna kwam Geel Wit wat meer in de wedstrijd kreeg in de 21e minuut een grote kans.

Een voorzet werd door Danny Metz ingekopt, waar Guido Wilming met een uiterste krachtsinspanning de bal nog over de lat kon tikken. De hieruit voortvloeiende hoekschop werd naast gekopt. In de 24e minuut had Drachten op 1-0 moeten komen. Yorn Sikkenk zette de bal voor. Keeper Pieter Smit wilde de bal pakken, maar moest lossen. Arthon Pool had de bal voor het intikken, maar schoot veels te gehaast over. Drachten bleef de bovenliggende ploeg, maar moest zeer alert blijven bij de felle tegenstoten van Geel Wit die zeker niet van gevaar ontbloot waren. In de 34e minuut passte Yorn Sikkenk op Arthon Pool, die de bal prima voorzette op Anton Vredevoort, die de bal echter mistte. De bal kwam terecht bij Ties Vonk, die een schot op goal loste, maar de bal over zag gaan. In de 36 e minuut was Geel Wit dichtbij een treffer. Vanuit een snelle uitval wordt de bal ingeschoten, waarbij Guido Wilming handelend op moest treden om een achterstand voor Drachten te voorkomen.

In de tweede helft ging het niveau verder naar beneden en werd te vaak de lange bal gehanteerd. In de 57e minuut was daar dan eindelijk de voorsprong voor Drachten.  Arthon Pool werd vrijgespeeld en scoorde de 1-0 door de bal in de verre hoek te schieten. Geel Wit zette hierna Drachten direct onder druk in de hoop op een snelle gelijkmaker. Drachten moest een tandje bijschakelen, maar dat lukte niet altijd. Drachten vergat te voetballen, liet Geel Wit te veel komen en werd daar in de 69e minuut voor gestraft. Jordy Metz werd geen strobreed in de weg gelegd en mocht van een kleine 20 meter uithalen. Hij zag de bal strak in de kruising belanden en zette zijn club hiermee naast Drachten. Geel Wit geloofde er nu weer in en Drachten was voorin niet bij machte gevaarlijk te worden. In de 89e minuut strafte Geel Wit een fout op het middenveld af. De spits Jordy Metz kon de ruimte in gaan en schoot op doel, waar Guido Wilming in eerste instantie de bal weg kon tikken. De balk kwam echter voor de voeten van de meegelopen Bente Bonthuis terecht die de bal alleen maar in het lege doel hoefde te tikken en hiermee de drie punten bij Geel Wit bezorgde. Drachten was hierna niet meer in staat nog een offensief eruit te persen en liet zo drie dure punten liggen.

Zondag 15-10-2017 gaat Drachten op bezoek bij Bolsward om 14.30 uur.