In de ze laatste competitiewedstrijd van het seizoen stond voor beide teams niets meer op het spel.

Het was voor Drachten zaak blessurevrij en kaartenvrij te blijven en dat 1e lukte helaas net niet.

In de 7e minuut was de eerste kans voor Drachten en die had er wel in gemogen. Yorn Sikkenk passeerde fraai zijn directe tegenstander en gaf mooi voor op Kasper Dekens, die de bal totaal verkeerd raakte, waardoor deze kans verloren ging.

In de 14e minuut krijgt Jubbega zijn eerste mogelijkheid als Willem ter Schuur weggestuurd wordt richting Drachtengoal. Voor keeper Guido Wilming mist hij echter totaal de bal, waardoor ook deze kans verloren gaat. Hierna gebeurd er vrij weinig. Beide ploegen laten elkaar voetballen, maar weten beide weinig gevaar te stichten.

In de tweede helft is Drachten feller en speelt ook beter en dat levert in de 56e minuut de openingstreffer op. Menno Boonstra wordt de hoek ingestuurd en geeft een harde strakke voorzet op de inkomende Anton Vredevoort, die de bal hard binnen kopt, 1-0. Jubbega probeert nog wat terug te doen, blijft ook voetballen en komt in de 68e minuut dichtbij de gelijkmaker, ware het niet dat er tot drie keer toe een speler van Jubbega de bal totaal mist en dus de bal weggewerkt kan worden door Drachten. Direct hierop scoort Drachten de 2-0. Kasper Dekens zet een combinatie op met Anton Vredevoort die de bal terughakt op de doorgelopen Kasper Dekens, die hierdoor vrij richting keeper Geale Couperus af kan gaan. Met een gerichte schuiver plaatst Kasper Dekens de bal langs de keeper in het doel, 2-0. Hierna is het verzet van Jubbega wel gebroken en geeft steeds meer ruimte weg. In de 72e minuut volgt er een snelle counter van Drachten via Kasper Dekens, die niet zelfzuchtig is en oog heeft op de inkomende Hamza Geyik, die de geblesseerd geraakte Yorn Sikkenk vervangt. Doordat keeper Geale Couperus snel uit zijn goal komt moet Hamza Geyik de bal in een keer inschieten, maar heeft hiervoor te weinig tijd en schiet de bal naast. Drachten krijgt steeds meer ruimte en profiteert in de 81e minuut daar bijna weer van. Menno Boonstra stuurt Kasper Dekens de diepte in. Hij speelt de keeper uit, maar zijn inzet is te zacht waardoor een meegelopen verdediger van Jubbega de bal tot hoekschop kan verwerken. Hessel de Vries legt die voor de goal, waar keeper Geale Couperus deze uit de lucht plukt. In de 86e minuut komt Drachten dan op 3-0. Een hoekschop van Hessel de Vries wordt simpel door Anton Vredevoort binnen getikt en scoort hiermee dus zijn tweede treffer van vandaag. In de daaropvolgende minuut gaat laatste man Arthon Pool er van tussen en kan alleen op keeper Geale Couperus afgaan. Hij geeft de bal echter voor op Kasper Dekens, die deze mogelijkheid over laat gaan. In de 88e minuut wordt Kasper Dekens door Hamza Geyik aangespeeld.
Door een slechte balaanname kan de keeper de bal nog tot hoekschop verwerken en Jubbega voor een grotere achterstand behoeden. Toch komt de 4-0 alsnog. Tim Kuperus rukt van achter op en ziet tot zijn verbazing dat hij helemaal vrij komt. Hij kan vrij op keeper Geale Couperus afgaan, maar is niet zelfzuchtig en gunt Anton Vredevoort zijn derde treffer vandaag door de bal op tijd breed te leggen op Anton Vredevoort. Deze neemt dit cadeautje uiteraard aan en scoort beheerst de 4-0. Direct besluit de goed leidende scheidsrechter dhr. van Delden de wedstrijd te beëindigen en de aftrap niet meer te laten nemen.

Zondag 21 mei 2017 om 14.00 uur speelt Drachten de eerste wedstrijd van de nacompetitie uit tegen Dedemsvaart.

Donderdag 25 mei 2017(Hemelvaartsdag) speelt Drachten de return thuis om 14.30 uur.

Zondag rijdt er bij voldoende belangstelling een bus, wil je mee geef je dan op bij de sponsorcommissie z.s.m. Zie website voor nadere info.