Onder een lekker zonnetje schotelden Nicator en Drachten het wel aanwezige publiek een weinig verheffende wedstrijd voor. Drachten hoefde niet zo erg en Nicator kon niet. In de 2e minuut kreeg Drachten haar eerste kans toen een lange bal van Arthon Pool door Anton Vredevoort teruggelegd werd met het hoofd op Jesmer Slot, die de bal verkeerd raakte en daardoor een rolletje produceerde.

In de 13e minuut kreeg Drachten een vrije trap te nemen en Hessel de Vries posteerde zich daarachter. Hij schoot de bal op de lat en er was niemand van Drachten bij om de terugspringende bal in te schieten. De eerste helft gebeurde er verder vrij weinig voor beide goals

In de tweede helft was het eerste gevaar voor Nicator. Een vrije trap werd net over het doel van Drachten geschoten. In de 62e minuut kwam Nicator onverwachts op een 1-0 voorsprong. Drachten probeerde uit te verdedigen, maar Hessel de Vries kaatste de bal verkeerd terug waardoor de spits van Nicator vrij kwam. Hij behield het overzicht en legde de bal breed op Melvin Hempenius, die Guide Wilming met een schuiver kansloos liet. Hierna zette Drachten dan toch aan om minimaal een punt mee te nemen naar Drachten. Lang leek het er niet op maar de laatste tien minuten waren spectaculair. In de 81e minuut werd Hamza Geyik binnen de zestien onderuit gehaald en scheidsrechter C Koper kon niets anders doen dan een strafschop aan Drachten toekennen ondanks felle protesten van Nicator. Yorn Sikkenk bleef kalm en schoot de strafschop feilloos binnen. In de 86e minuut kwam Drachten op 1-2, nadat de ingevallen Daan Ram aan de linker kant een aantal mensen uitkapte en de bal zuiver binnen schoot. Nicator zette nog een keer aan en had succes. Drachten kreeg de bal niet weg en de linksbuiten kon de bal oppikken. Hij zocht de achterlijn, trok naar binnen en lag de bal terug op Serge van der Flier die de bal uitstekend binnenschoot, onhoudbaar voor Guido Wilming. Lang kon Nicator niet genieten van dit doelpunt. Vanaf de aftrap werd Yorn Sikkenk diep gezocht. De bal kon door een verdediger uitgetrapt worden. De verre ingooi van Arthon Pool werd doorgekopt waar Hamza Geyik de bal oppikte en hard tegen het net schoot en Drachten hiermee op 2-3 zetten en daarmee Drachten de drie punten bezorgde. Hierna floot scheidsrechter Koper voor einde wedstrijd. Drachten heeft hiermee de tweede plaats definitief in handen en kan zich opmaken voor de nacompetitie. Echter, eerst speelt Drachten volgende week nog thuis de laatste competitiewedstrijd op sportpark de Peppel tegen Jubbega, aanvang 14.00 uur.

Zaterdag spelen Drachten JO19-1 en JO17-1 hun eerste nacompetitiewedstrijden thuis tegen resp. Velocitas JO19-1 en JV Oostenburg JO17-1 aanvang 14.30 uur.