Drachten speelde een matige wedstrijd tegen Nicator 1.

Op een zonovergoten sportpark de Peppel speelden Drachten en Nicator de laatste competitiewedstrijd in de 3e klasse A . Op een kurkdroog veld schotelden beide partijen het aanwezige publiek een matige wedstrijd voor waarin Drachten toch wel de bovenliggende partij was.

Vandaag moest Drachten de destijds gestaakte wedstrijd tegen Trynwalden uitspelen, dit ivm met het geblesseerd uitvallen van de scheidsrechter. De stand was op dat moment 1-1.

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Koper ontspon zich een open wedstrijd waarin beide ploegen op de aanval speelden. Drachten nam in de 46e minuut een 2-1 voorsprong. Kasper Dekens werd weggestuurd en gaf een prima voorzet op Dennis Hardenbol, die de bal via de paal binnenkopte. Trynwalden probeerde druk te zetten, maar gaf achterin hierdoor ook ruimte weg en daar profiteerde Drachten in de 52 minuut van.

Drachten verliest onverdiend van koploper Helpman

Drachten speelde vandaag tegen koploper Helpman. Uit was het destijds 2-2 geworden dus het beloofde een spannende pot te worden. Drachten begon goed aan de wedstrijd en zette Helpman direct onder druk. Helpman werd geen ruimte gegund en had het even moeilijk, zonder dat Drachten tot hele grote kansen kwam. Langzamerhand kwam Helpman wat beter in de wedstrijd, maar ook zij wisten geen kansen te creëren.

Scheidsrechter houdt Drachten van overwinning af.

Drachten was de gehele partij de bovenliggende partij, maar kon voorin weinig potten breken. Pas in de 31e minuut kreeg Drachten de mogelijkheid om de score te openen toen een verdediger van Nieuw Roden de vrijstaande Aleksandar Radenkovic over het hoofd zag en hem zo de bal in de voeten speelde. In plaats de bal binnen te schieten koos hij er echter voor om  keeper Femko de Vries uit te spelen en dat mislukte.

Drachten overrompeld Harlingen en beslist wedstrijd binnen 12 minuten.

Drachten startte bijzonder gedreven en geconcentreerd aan de wedstrijd tegen Harlingen onder leiding van scheidsrechter W van der Kamp.

Al in de5e minuut nam het een 1-0 voorsprong. Net buiten de zestien werd er een overtreding gemaakt op een v.v. Drachten speler. Yorn Sikkenk posteerde zich achter de bal en schoot deze snoeihard door de muur achter keeper Vincent van der Werf. Drachten zette constant druk op Harlingen en deze wiste er niet onderuit te komen.

Drachten speelt tegen Friesland een matige wedstrijd, waarin het vooral de tweede helft Friesland op een grote nederlaag te trakteren. Drachten was de betere ploeg en is al in de 3e minuut dreigend als Kasper Dekens binnendoor sluipt en daarbij. vastgehouden wordt. Hierdoor wordt hij enigszins uit balans gebracht waardoor de voortzetting onnauwkeurig wordt. Scheidsrechter Tuinstra fluit alsnog voor een overtreding. De vrije trap levert helaas voor Drachten niets op. Drachten combineert op het middenveld gemakkelijk en stofzuiger Rick King verovert regelmatig ballen waardoor Friesland niet aan voetballen toekomt.

Drachten speelde de wedstrijd tegen Warga op het kunstgrasveld, aangezien het hoofdveld door de vele regenbuien niet bespeelbaar was. Drachten speelde een slechte eerste helft waarin het tempo te laag was en men te veel de weg terug zocht.  Warga speelde aardig mee en had ook de eerste kans, maar het schot ging naast het doel van Guido Wilming. In de 13e minuut was Drachten dichtbij toen een vrije trap, na een overtreding op Ties Vonk, door Dennis Hardenbol prima ingeschoten werd. Keeper Sven Noordbruis stompte de bal tot corner, welke iets opleverde.

Drachten speelde een prima eerste helft tegen koploper Trynwalden dat nog geen wedstrijd had verloren en er lustig op los scoort. Drachten gaf Trynwalden geen rust en joeg op elke bal. Drachten mocht in de eerste minuut al een vrije trap nemen. Yorn Sikkenk legde de bal op Anton Vredevoort, die de bal doorkopte op de doorgelopen Dennis Hardenbol. Een verdediger van Trynwalden kon de bla nog tot hoekschop verwerken, die verder niets opleverde. In de 14e minuut mocht Trynwalden een hoekschop nemen welke door Anton Vredevoort weggekopt werd.  Uit de rebound werd de bal hoog over geschoten.

Drachten speelde een zwakke wedstrijd tegen een strijdlustig Geel Wit.

De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld en Drachten jaagde direct vanaf de aftrap Geel Wit op. In de 13e minuut kreeg Drachten haar eerste kans, toen Yorn Sikkenk de bal op de naar binnentrekkende Arthon Pool speelde, die voor zijn tegenstander kwam en de bal met links inschoot. Keeper Pieter Smit, kon nog net de bal pakken.