Drachten speelt tegen Friesland een matige wedstrijd, waarin het vooral de tweede helft Friesland op een grote nederlaag te trakteren. Drachten was de betere ploeg en is al in de 3e minuut dreigend als Kasper Dekens binnendoor sluipt en daarbij. vastgehouden wordt. Hierdoor wordt hij enigszins uit balans gebracht waardoor de voortzetting onnauwkeurig wordt. Scheidsrechter Tuinstra fluit alsnog voor een overtreding. De vrije trap levert helaas voor Drachten niets op. Drachten combineert op het middenveld gemakkelijk en stofzuiger Rick King verovert regelmatig ballen waardoor Friesland niet aan voetballen toekomt.

Drachten speelde de wedstrijd tegen Warga op het kunstgrasveld, aangezien het hoofdveld door de vele regenbuien niet bespeelbaar was. Drachten speelde een slechte eerste helft waarin het tempo te laag was en men te veel de weg terug zocht.  Warga speelde aardig mee en had ook de eerste kans, maar het schot ging naast het doel van Guido Wilming. In de 13e minuut was Drachten dichtbij toen een vrije trap, na een overtreding op Ties Vonk, door Dennis Hardenbol prima ingeschoten werd. Keeper Sven Noordbruis stompte de bal tot corner, welke iets opleverde.

Drachten speelde een prima eerste helft tegen koploper Trynwalden dat nog geen wedstrijd had verloren en er lustig op los scoort. Drachten gaf Trynwalden geen rust en joeg op elke bal. Drachten mocht in de eerste minuut al een vrije trap nemen. Yorn Sikkenk legde de bal op Anton Vredevoort, die de bal doorkopte op de doorgelopen Dennis Hardenbol. Een verdediger van Trynwalden kon de bla nog tot hoekschop verwerken, die verder niets opleverde. In de 14e minuut mocht Trynwalden een hoekschop nemen welke door Anton Vredevoort weggekopt werd.  Uit de rebound werd de bal hoog over geschoten.

Drachten speelde een zwakke wedstrijd tegen een strijdlustig Geel Wit.

De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld en Drachten jaagde direct vanaf de aftrap Geel Wit op. In de 13e minuut kreeg Drachten haar eerste kans, toen Yorn Sikkenk de bal op de naar binnentrekkende Arthon Pool speelde, die voor zijn tegenstander kwam en de bal met links inschoot. Keeper Pieter Smit, kon nog net de bal pakken.

Na de bekerronden ongeslagen te blijven en dus door naar de volgende ronde stond vandaag de eerste competitie wedstrijd op de rol tegen het voor ons onbekende Lewenborg.
Lewenborg bleek een goede ploeg met technisch sterke spelers en Drachten had de handen dan ok vol aan ze. In de 5e minuut kwam Lewenborg op voorsprong. Spits Jelle de lange werd aan de zijkant de diepte ingestuurd en was niet meer in te halen. Alleen op keeper Guido Wilming afkomend bleef hij kalm en schoof de balk beheerst in de verre hoek. In de 10e minuut was Drachten voor het eerst gevaarlijk.

Nadat het even zoeken was in de eerste minuten en Drachten goed wegkomt met een door de bips van Schweigmann geblokt schot van Hulzinga, gaat de wedstrijd redelijk gelijk op. Beide defensies staan echter goed, dus de grootste kansen doen zich voor vanuit de omschakeling (zoals in heel veel voetbalwedstrijden).