Zaterdag 13 januari 2017 speelden de JO15-1,JO17-1 en JO19-1 hun wintertoernooi

We starten ’s morgens met de JO15-1, waar de tegenstanders waren: SC Emmeloord, FC Grootegast, v.v. Heerenveen, Blauw Wit’34 en uiteraard Drachten. Het toernooi was als oefentoernooi bedoelt, waarbij je dus vier wedstrijden speelde tegen verschillende clubs met hun diverse speelwijzes. De wedstrijden duurde 30 minuten, dus men kon lekker de strijd aangaan. ’s Middags speelden de JO17-1 hun toernooi en zij namen het op tegen Leeuwarder Zwaluwen, RWF, CVVO en Drachtster Boys.

Heerlijke wedstrijden werden er gespeeld met soms oogstrelende acties en mooie doelpunten. De JO19-1 speelde aansluitend hun toernooi tegen Buitenpost, ONT en Zuidhorn. Mooie wedstrijden met mooie acties en doelpunten en soms ging het ook finaal mis, maar dat mocht de pret niet drukken. Om 18.00 uur was de laatste wedstrijd klaar en konden we terug zien op een geslaagde dag. Gezien de vele positieve reacties is het zeker voor herhaling vatbaar.

Zaterdag 20 januari speelde de jO9-1,JO11-1 en de JO13-1 hun toernooi. Voor hun was het de 7e keer dat dit toernooi georganiseerd werd. ’s Morgens starten we met de JO9-1 en JO11-1 op een wit tapijt, waarbij de lijnen nog goed zichtbaar waren. Op het 1e kg veld streden, Drachten, Dr. Boys, Blauw Wit’34, ONS Sneek, CVVO en Be Quick Dokkum om de winst. Het witte tapijt weerhield de teams er niet van om hun acties te maken of de combinaties op te zetten om van  hieruit tot goals te komen. Tegelijkertijd speelde de JO9-1 hun toernooi op KG2. Hier streden Drachten, Dr. Boys, Heerenveen, ONS Sneek en Be Quick Dokkum om de winst. Helaas liet Blauw Wit’34 verstek gaan, waardoor elk team een wat langere rustpauze had. Ook hier waren mooie wedstrijden te zien en waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd.

Na afloop van de wedstrijden was de prijsuitreiking in het clubhuis en was er voor elk team een beker en voor elke speler en vaantje beschikbaar. Bij de JO11 was de uitslag: 1e: Dr. Boys JO11-1; 2e CVVO JO11-1; 3e Drachten JO11-1; 4e ONSN Sneek JO11-1; 5e Be Quick Dokkum JO11-1 en 6e Blauw Wit’34 JO11-1.

Bij de jO9-1: 1e Drachten JO9-1; 2e Heerenveen JO9-1;3e ONS Sneek JO9-1;4e Be Quick Dokkum JO9-1 en 6e Dr. Boys JO9-1

’s Middags was de JO13-1 aan de beurt en die konden op een groen tapijt spelen. De ploegen streden om wat ze waard waren en dat leverde spannende wedstrijden op. De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd, waardoor er maar kleine uitslagen te noteren viel. Uitschieter was CVVO die 1 wedstrijd met 5 tegen 0 won, maar de rest ging goed gelijk op. De uiteindelijke winnaar was LAC Frisia die op een na alle wedstrijden won en 1 gelijkspeelde. Wat echter opviel was dat ze geen tegentreffers hoefden te incasseren. De uiteindelijke eindstand was: 1e LAC Frisia JO13-2; 2e CVVO JO13-1; 3e Blauw Wit’34 JO13-2;4e Be Quick Dokkum JO13-1;5e Drachten JO13-1 en 6e Drachtster Boys JO13-2.

Ook hier kunnen we terugzien op een geslaagde dag, ook gezien de vele positieve reacties. Wij willen de vele vrijwilligers, die deze dagen mee hielpen bedanken voor hun inzet, zonder hun hulp is een toernooi niet mogelijk. Daarnaast wil ik een bedankje uitspreken richting de sponsoren te weten: Wiegersma Grond- en straatwerk, Ondernemend Friesland, De Wal schilders en sportcafé Drachten.

Wintertoernooi-organisatie v.v. Drachten