Het jaar 2018 begon voor vv Drachten traditiegetrouw met het Van Smaak Snerttoernooi voor de senioren, dames en JO19-junioren gevolgd door de nieuwjaarsreceptie in ons clubhuis.

De organisatie van het Van Smaak snerttoernooi, Sander, Jelte en Taco, hadden voor geweldige weersomstandigheden en een leuk deelnemersveld, met Geert Lingsma als oudste deelnemer, gezorgd. Dik bepakt in trainingspak of in korte broek, de bikkels, werd de zijlijn op aantrekkelijk voetbalspel getrakteerd. Mens sana in corpore sano.

Rond de klok van 7 uur, na een lekkere warme douche, genoot een ieder van een overheerlijke kop VAN SMAAK snert mei in roggebrochje mei spek en nog napratend en –genietend van de prachtige passes en doelpunten.

Vervolgens was het de beurt aan onze voorzitter Durk Meijer die zijn nieuwjaarstoespraak hield.

Hij blikte terug naar 2017 en memoreerde o.a. de volgende items;
•    het energieverbruik drastisch omlaag is gegaan;
•    het bestuur voor grote uitgaven staat o.a. ledverlichting kunstgrasvelden/kledinglijn;
•    het uitstekende werk, dat de clubhuiscommissie verricht;
•    wijs met de 8-koppige bouwploeg;
•    verheugd over de activiteiten van de sponsorcommissie;
•    blij met opbrengst Grote Clubactie 2017;
•    verlenging contract met de staf van Senioren 1;
•    zorg omtrent het niet kunnen vinden van leiders/trainers jeugdteams;
•    zorg omtrent het totale vrijwilligersbeleid;
•    introductie van René van der Linden, de nieuwe penningmeester.

Vervolgens werd het spannend, wie zou de Martinus Keuning-bokaal ontvangen? Na enkele tips door de voorzitter;   hij is iedere dag op het complex, heeft vroeger op hoog niveau gevoetbald, voetbalt bij de veteranen, zorgt voor een natje en droogje bij een ieder, is dus kortweg gezegd onmisbaar voor vv Drachten.
En dat is  Mahmoud Bahrami. Een geëmotioneerde Mahmoud ontving uit handen van Martsje Keuning de Martinus Keuning bokaal met prachtige woorden en dat hij nog maar heel lang bij vv Drachten mag blijven, aldus Martsje.

Nieuwjaarsreceptie 2018 1

De voorzitter had nog een verrassing in petto. Zonder alle vrijwilligers tekort te doen, heeft het Bestuur gemeend om Tom de Groot te benoemen als Lid van Verdienste van v.v. Drachten.

De voorzitter schetste in het kort Tom zijn ‘baan’ bij onze club. In de jaren ’80 was hij wedstrijdsecretaris van jeugd, in de jaren negentig kreeg hij de senioren erbij, die hij van zijn vader overnam en doet dat nog steeds tot vandaag de dag. Daarnaast zorgt hij ieder weekend voor scheidsrechters, is trainer van JO9-1, toezicht materiaalbeheer, organisator toernooien, kledingcommissie enz.  Kortom dik verdiend. Onder luid applaus ontving een blije Tom de v.v. Drachten-speld.

Nieuwjaarsreceptie 2018 2

Het was een heel gezellige avond, mede dankzij Jan Doddema, die garant stond voor de muziek.

vv Drachten is 2018 goed van start gegaan.