Na een aantal mislukte pogingen om een voetbalclub te starten, richtten de heren J.D. Folkertsma en J. Comello op 22 april 1921 de Drachtster Voetbal Vereniging op. Er zijn 30 aangemelde leden en er wordt twee keer per week getraind. De club wordt gedoopt tot, DVV, en speelt zijn wedstrijden op het V.V.V. terrein, gelegen waar nu het Kiryat Ono-plein te vinden is.

Vanaf september 1921 mag DVV uitkomen in de eerste klasse A van de Friese Voetbalbond, de FVB. In 1926, wordt het eerste team kampioen. Na een lange nacompetitie weet DVV algeheel kampioen van Friesland te worden, en mag het toetreden tot de derde klasse van de Nederlandsche Voetbalbond (NVB). Met deze promotie wordt de naam Drachtster Voetbal Vereniging veranderd in het huidige V.V. Drachten.

De club weet in het eerste seizoen in de derde klasse meteen te promoveren naar de tweede klasse. Het spelen in de tweede klasse blijkt slechts een kort uitstapje; de club degradeert gelijk na dit seizoen naar de derde klasse.

Tijdens de crisis in de jaren 30 van de vorige eeuw en tijdens de tweede wereldoorlog speelt de club voornamelijk in de derde klasse.

Vanaf de jaren 70 was V.V. Drachten lang een stabiele eerste- en hoofdklasser, maar in het jaar 2001 komt hier een eind aan. Na een aantal seizoenen in de derde en vierde klasse te hebben gespeeld, is de club van 2007 tot 2013 actief geweest in de tweede klasse K.

Sinds 2014 speelt V.V. Drachten onder leiding van hoofdtrainer Richard Jellema in de derde klasse A op zondag.