Volgende week (vanaf maandag 21 augustus) zullen de trainingen bij vv Drachten zoveel mogelijk hervat worden.
Spelers zullen via trainers/begeleiders op de hoogte gebracht worden van de exacte datum en tijdstip.
In verband met vakantie en het feit dat helaas nog niet voor alle teams een trainer/leider gevonden is, kan het zijn dat er in een aantal gevallen later gestart zal worden.

Het seizoen staat weer voor de deur en we willen daarom weer de traditionele Himmeldei organiseren op
Dinsdag 29 augustus 2017 vanaf 18.00 uur
Woensdag 30 augustus vanaf 18.00 uur

Via dit bericht brengen wij je graag op de hoogte van een aantal belangrijke wijzigingen op het gebied van tuchtzaken die vanaf het komend seizoen ingaan. Wij willen je vragen om deze e-mail ook onder de aandacht te brengen van de trainers en/of leiders binnen je vereniging zodat ook zij goed voorbereid aan de start van het seizoen staan.

Voor de bekerindeling van alle team van V.V. Drachten klik op deze link.

In het nieuwe seizoen zijn er diverse wijzigingen betreffende het opzet van het voetballen en zal straks het afwikkelen van het wedstrijdformulier niet meer via de computer gebeuren maar via het mobiele digitale wedstrijdformulier(MDWF).

Om u allen op de hoogte te brengen als (toekomstige) supporter van de O17-1 spelen wij in de voorbereiding 1 van de 5 oefenwedstrijden thuis.

Op zaterdag 26 augustus spelen wij om 13.30 thuis tegen vv Leovardia JO17-1.

Toelichting bij de voorlopige indelingen

Nu het seizoen bijna is afgelopen, bereiden we ons al weer voor op het nieuwe seizoen. We hebben bij de voorlopige indeling zo veel mogelijk een aantal spelregels aangehouden:
1.    We proberen steeds het belang van de speler, het kind voorop te stellen.
2.    We proberen, als het kan, vriendjes bij elkaar te plaatsen (vooral bij de O13, O11 en O9);
3.    Het eerste team is het sterkste team;
4.    We proberen evenwichtige teams samen te stellen;

Zaterdag 13 mei was het zo ver! JO9-5 van VV Drachten kon deze dag kampioen worden.

In februari is dit nieuwe team met allemaal nieuwe spelers gevormd. Gelijk werd het belangrijkste doel afgesproken, namelijk 'plezier hebben met z'n allen'. Dit doel, de twee leiders (Arjen en Arjen) en alle spelers bij elkaar bleek een droomcombinatie, want de eerste wedstrijd werd gelijk al met 7 doelpunten verschil gewonnen. In de wedstrijden daarna volgden nog veel meer doelpunten (127 in totaal).